torstai 4. elokuuta 2016

Juusto-sipuliteeleivät

Jonna kyseli blogissaan nopeita ruokaohjeita/reseptejä ja tätä ohjetta käytän itse niin kahvipöydän suolaisena kuin iltapalaksikin, juusto-sipuliteeleivät! Valmistuu nopeasti ja yleensä kaikki aineksetkin löytyvät kaapista, ja tietenkin maistuu älyttömän hyvälle.



Taikinasta tulee vajaa pellillinen. Useimmiten tuplaan ohjeen, jotta leipää jää seuraavallekin päivälle. Useimmat tuntuvat korvaavan vehnäjauhot jollain muulla jauholla, mutta itse käytän vehnäjauhoja.

                                    Juusto-sipuliteeleivät:

                                       2,5dl  vehnäjauhoja
                                       1,5dl  kaurahiutaleita
                                       3tl      leivinjauhetta
                                       1/2tl   suolaa
                                       2dl     juustoraastetta
                                       2dl    maitoa     
                                       50g   sulatettua voita
                                       1/2 sipuli pilkottuna 

                               Sekoita ainekset ja levitä uunipellille.
                               Paista n.15min uunissa 225asteessa.

Päälle riittää sipaisu voita ja juustoviipale, niin hyvää! Ohje on isosiskoltani peräisin ja ollut jo vuosia ahkerassa käytössä. Ja raaka sipuli on tässä kyllä ehdoton, pakastepussista käytetty ei maistu lainkaan samalle.




1 kommentti:

  1. Siis kuulostaa niin herkulliselta, että täytyy kyllä ihan ehdottomasti kokeilla! Just tälläisiä ohjeita kaipaa kiireisen arjen keskelle! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!