lauantai 9. heinäkuuta 2016

Ruokaisa piirakka



Leivoin eilen suolaista piirakkaa nyyttäri viemisiksi ihanan Annen yllätys vauvajuhliin. Oli oikein onnistunut ja ihana ilta isolla naisporukalla, kyllä naisissa on voimaa! :)

Piirakan resepti on alunperin muistaakseni Valion sivuilta ja kantautunut äidin siskolta vuosia sitten itselleni. Alkuperäinen versio on kanapiiras, mutta kasvissyöjän käsissä siitä on tullut tällainen:

Pohja:
3,5dl maitoa
1/2 pakettia hiivaa
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
n.5 dl jauhoja
2 rkl voita tai margariinia

Täyte:
maustettu tuorejuusto (paprika/aurinkokuivattutomaatti)
tomaattia
paprikaa
sipulia
ananasta
(herkkusieniä)
fetajuustoa
juustoraastetta

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää lusikalla sekoittaen kaurahiutaleet, osa jauhoista ja voisula. Lisää loput jauhot vähitellen. Levitä taikina jauhotetuin käsin uunipellille ja anna kohota liinan alla. Sivele pohja tuorejuustolla. Pilko täytteet tuorejuuston päälle ja ripottele päälle juustoraaste.
Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.





Pohjasta tulee ihanan paksu ja kuohkea, lähes leipämäinen. Ja täytteitä ja tuorejuustoa vaihtamalla saa helposti piiraasta muokattua oman mielen mukaisen. :)

3 kommenttia:

  1. Tuo on jo niin kauniin värinen, että sen tarttee olla hyvää.
    Osallistu kastehelmi kulhojen(6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Vierailin blogissasi ja osallistuin arvontaan, kiitos vierailusta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!