maanantai 6. kesäkuuta 2016

Juhlahumua ja pavlova


Lauantaina juhlittiin veljen valmistujaisia ja ruokapöytä notkui kaikenlaisia herkkuja. Siskojen kanssa loihdittiin jokainen jotain ja kokonaisuus oli kyllä täys kymppi! Itse tein ensimmäistä kertaa pavlovan, joka ei ollutkaan niin vaikeatekoinen, kuin olen luullut.

Marenkiin tuli 4 valkuaista, 2,5dl sokeria ja 2tl perunajauhoja. Paistoin pohjaa tunnin 100 asteessa, jonka jälkeen laitoin puukapustan uunin luukun väliin, sammutin uunin ja annoin marengin kuivahtaa uunissa koko yön.

Juuri ennen juhlia tein pohjan päälle mansikkarahka-kermavaahto seoksen ja päälle ripottelin kiiviä, mansikkaa, karhunvatukkaa, passionhedelmää ja mintun lehtiä.






Ja huh, makukin oli onnistunut! Tätä täytyy tehdä muulloinkin.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!